Η Πρόταση  είναι η δημιουργία Παρρασίου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δηλαδή ενός Πάρκου που θα περιλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή του Λυκαίου Όρους, που ανήκει σε τρεις νομούς (Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Ηλείας).

Αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία για την ανάδειξη του τόπου και των ιστορικών, αρχαιολογικών, πολιτισμικών και λαογραφικών στοιχείων της περιοχής. Πρόκειται για μια περιοχή που κουβαλά μεγάλο ιστορικό φορτίο και ταυτόχρονα βρίσκεται σχεδόν απομονωμένη από τη σύγχρονη εποχή.

images_arxaia_parrasio parko

Όπως φαίνεται και στο χάρτη οι πολιτιστικοί και φυσικοί θησαυροί που περιλαμβάνονται σε αυτή τη γεωγραφική ενότητα είναι ανεκτίμητοι. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα, που σε συνδυασμό με τα άλλα μνημεία και τις φυσικές ομορφιές, μπορεί να γίνει μαγνήτης για χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η υλοποίηση αυτής της πρότασης(εναλλακτικού τουρισμού) είναι μια μοναδική ευκαιρία για την άρση των μακρόχρονων εμποδίων, που κρατούν αυτή την περιοχή μακριά από την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη.

Η τεκμηρίωση της γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα www.parrhasianheritagepark.org

Το Παρράσιο Πάρκο πολιτιστικής κληρονομιάς στην Πελοπόννησο.